Our Blog

Ερωτηματολόγιο για αξιολόγηση έργων “Έξυπνων πόλεων” για πολίτες

  • Standard
  • 0

Έξυπνες Πόλεις”: Συμμετέχω στη μετατροπή της πόλης μου σε “έξυπνη”, αξιολογώντας προτεινόμενες δράσεις και προτείνοντας νέες.

Το ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε στα πλαίσια έρευνας του Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την υλοποίηση έργων “Έξυπνων Πόλεων” στους δήμους της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι ‘Έξυπνες Πόλεις” χρησιμοποιούν Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους ζωής των πολιτών, την ενεργή συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο και τη δημοκρατική διακυβέρνηση και την ορθή διαχείριση – χρήση των πόρων με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσής τους.

Σκοπός της έρευνας είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πολίτη, σε σας, να αξιολογήσετε τις δράσεις – εφαρμογές που παρουσιάζονται στο ερωτηματολόγιο, με βάση τη σημαντικότητά τους και την επιρροή τους, στη μετατροπή της πόλης που ζείτε σε πιο “έξυπνη”.
Ποιες δράσεις από αυτές θα επιθυμούσατε να υλοποιηθούν στην πόλη σας και πόσο πιστεύετε θα επηρεάσουν τη ζωή σας; (δίνοντας κατάλληλη βαθμολογία)

Δώστε τις δικές σας προτάσεις, τις δικές σας ιδέες, για έργα – δράσεις “έξυπνων πόλεων”.
Απευθύνεται σε όλους μας είτε ζούμε σε χωριό είτε σε πόλη είτε σε μεγαλούπολη!!! Καλούμαστε να αξιολογήσουμε ποιες από τις προτεινόμενες δράσεις είναι δυνατό να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και να δώσουμε μεγαλύτερη βαθμολογία σε αυτές. Π.χ. μεγαλύτερη βαθμολογία θα βάλει κάποιος που μένει σε μεγαλούπολη σε δράση που αφορά την “έξυπνη” στάση για μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) από κάποιον που μένει σε μικρότερη πόλη που δε διαθέτει ΜΜΜ και άρα αυτή η δράση δεν επηρεάζει τη καθημερινότητά του.

Τα αποτελέσματα για πόλεις με επαρκή αριθμό απαντήσεων, θα αναλυθούν και θα προωθηθούν στους αντίστοιχους Δήμους.
Είναι σημαντικό λοιπόν να διαδώσετε το παρόν ερωτηματολόγιο (είτε στέλνοντας το link του σε email επαφών σας, είτε κοινοποιώντας το link στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ώστε να συγκεντρωθεί μεγάλο δείγμα για τη δική σας “Έξυπνη Πόλη”. Για να υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί η άποψή σας, σε μελλοντικό σχεδιασμό για έργα “Έξυπνων Πόλεων” από τον Δήμο σας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν σε διπλωματική εργασία με αντικείμενο τις “Έξυπνες Πόλεις” (Smart Cities), για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων» με κατεύθυνση εξειδίκευσης την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η έρευνα επιβλέπεται από τον αναπληρωτή καθηγητή, κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvdYWr1cD_Fpj6Sou_PPfwEr0WC8DY…

Σχετική δημοσίευση για την έρευνα:

http://www.citybranding.gr/2016/12/blog-post.html

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!