Our Blog

Εναρκτήρια συνάντηση προγράμματος Cities-4-People

  • Standard
  • 0

Το διάστημα 12-13 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Cities-4-People στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με τη συμμετοχή της e-Trikala AE. Το πρόγραμμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ερευνητικού προγράμματος καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» με αριθμό συμβολαίου 723194 και η e-Trikala AE αποτελεί επίσημο εταίρο. Η κοινοπραξία απαρτίζεται συνολικά από 13 εταίρους (περιλαμβάνοντας Δήμους, Πανεπιστήμια, Τεχνικούς εταίρους), η επίσημη ημερομηνία έναρξης είναι η 1η Ιουνίου 2017 και το έργο θα έχει διάρκεια 36 μήνες, ενώ από την Ελλάδα, εκτός από την e-Trikala AE, συμμετέχει και η εταιρεία Q-PLAN από τη Θεσσαλονίκη.

Ο πλήρης τίτλος του προγράμματος είναι «Νέες μέθοδοι για βιώσιμες καινοτομίες κινητικότητας οδηγούμενες από την κοινότητα σε επίπεδο γειτονιάς και αστικής περιοχής». Ο σκοπός είναι να αναγνωριστούν οι προκλήσεις κινητικότητας 5 διαφορετικών ευρωπαϊκών περιοχών/πόλεων, να σχεδιαστεί και να αξιολογηθεί μεθοδολογία αντιμετώπισης των προκλήσεων με τη συμμετοχή των πολιτών και να εφαρμοστεί όπου είναι δυνατό, μέσω της εκάστοτε πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Οι πέντε πόλεις στις οποίες θα προταθούν παρεμβάσεις είναι το Αμβούργο (DE), η Βουδαπέστη (HU), η Κωνσταντινούπολη (TR), η Οξφόρδη (UK) και τα Τρίκαλα (GR). Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται επιμορφωτικές ημερίδες (hackdays) με απαραίτητη τη συμμετοχή των πολιτών. Ειδικότερα, στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων 9 ημερίδες, θα φιλοξενηθεί 1 workshop με τη συμμετοχή όλων των πόλεων ενώ η θεματολογία σε πρακτικό επίπεδο θα περιλαμβάνει την πιθανή μετατόπιση του τερματικού σταθμού αστικών λεωφορείων στην περιοχή της κεντρικής πλατείας, την πιθανή αναδιάρθρωση στάσεων της αστικής συγκοινωνίας και τη βέλτιστη ενοποίηση του δικτύου ποδηλατόδρομου. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κος Αθανάσιος Μπαλλής, ως μέλος του Τμήματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων.

Tags: ,

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!