Our Blog

Μία ακόμη τιμητική διάκριση για το Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala Α.Ε.

  • Standard
  • 0

Μία ακόμη τιμητική διάκριση για το Δήμο Τρικκαίων, καθώς η e-Trikala Α.Ε. συμπεριλαμβάνεται πλέον στους 50 πιο δυναμικούς φορείς της Ελλάδας σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατάταξης (European Research Ranking, www.researchranking.org).
Η κατάταξη γίνεται με δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και αφορά κυρίως προγράμματα (αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων, ύψος ερευνητικών κονδυλίων, κ.λπ.).
Σημαντικό δε είναι το γεγονός ότι η e-Trikala A.E. είναι ο μοναδικός φορέας που αποτελεί αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρία ΟΤΑ ανάμεσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και μεγάλες εταιρίες που συμπληρώνουν την εν λόγω λίστα.
http://www.researchranking.org/index.php?action=country&country=GR&year=…
1 FOUNDATION FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY HELLAS
2 NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS
3 UNIVERSITY OF PATRAS
4 CENTRE FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY HELLAS
5 NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS
6 INSTITUTE OF COMMUNICATION AND COMPUTER SYSTEMS
7 HELLENIC CENTRE FOR MARINE RESEARCH
8 NATIONAL CENTER FOR SCIENTIFIC RESEARCH “DEMOKRITOS”
9 UNIVERSITY OF CRETE
10 TECHNICAL UNIVERSITY OF CRETE
11 ATHENA RESEARCH AND INNOVATION CENTER IN INFORMATION COMMUNICATION & KNOWLEDGE TECHNOLOGIES
12 CENTRE FOR RENEWABLE ENERGY SOURCES
13 NATIONAL CENTER FOR SCIENTIFIC RESEARCH “DEMOKRITOS”
14 DEMOCRITUS UNIVERSITY OF THRACE
15 UNIVERSITY OF THE AEGEAN
16 ELLINOGERMANIKI AGOGI SCHOLI PANAGEA SAVVA AE
17 EXODUS AE
18 KENTRO EREVNON NOTIOANATOLIKIS EVROPIS ASTIKI MI KERDOSKOPIKI ETAIREIA
19 ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI
20 ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS RESEARCH CENTER
21 BIOMEDICAL RESEARCH FOUNDATION ACADEMY OF ATHENS
22 UNIVERSITY OF THESSALY
23 RESEARCH AND EDUCATION LABORATORY IN INFORMATION TECHNOLOGIES
24 TELECOMMUNICATION SYSTEMS INSTITUTE
25 KENTRO EREVNAS TECHNOLOGIAS KAI ANAPTYXIS THESSALIAS
26 INASCO INTEGRATED AEROSPACE SCIENCES CORPORATION OE
27 S&B INDUSTRIAL MINERALS MINING OUARRYING INDUSTRIAL COMMERCIAL TOURISTSHIPPING TECHNICAL COMPANY
28 ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT S A
29 INTRACOM SA TELECOM SOLUTIONS
30 TELETEL S A TELECOMMUNICATIONS AND INFORMATION TECHNOLOGY
31 INSTITUTE OF ACCELERATING SYSTEMS AND APPLICATIONS
32 COMPUTER TECHNOLOGY INSTITUTE & PRESS DIOPHANTUS
33 COSMOTE KINITES TILEPIKOINONIES AE
34 UNIVERSITY OF PIRAEUS RESEARCH CENTER
35 PUBLIC POWER CORPORATION
36 ATHENS TECHNOLOGY CENTER
37 AGRICULTURAL UNIVERSITY OF ATHENS
38 CENTER FOR SECURITY STUDIES
39 BIOMEDICAL SCIENCES RESEARCH CENTER ALEXANDER FLEMING
40 RESEARCH AND DEVELOPMENT OF CARBON NANOTUBES S A
41 EFARMOGES EXYPNOU LOGISMIKOU KYKLOFORIAS & METAFORON AE
42 SINGULARLOGIC ANONYMOS ETAIRIA PLIROFORIAKON SYSTIMATON & EFARMOGON PLIROFORIKIS
43 UNIVERSITY OF IOANNINA
44 NATIONAL HELLENIC RESEARCH FOUNDATION
45 CHIMAR HELLAS
46 BIOMEDCODE ELLAS ANONIMI ETERIA EPISTIMONIKIS KAI TEXNOLOGIKIS EREVNASKAI EMBORIKIS EKMETALLEFSIS EPHARMOGON IATRIKIS
47 INTERNATIONAL ENVIRONMENT AND QUALITY SERVICES NORTH GREECE
48 K NET CONSULTANCIES SERVICES EDUCATIONAL AND COMMERCIAL COMPANY
49 ANAPTYXIAKI ETAIREIA DIMOU TRIKKAION ANAPTYXIAKI ANONYMI ETAIREIA OTA ETRIKALA AE
50 UNIVERSITY OF PELOPONNESE

Η ομάδα της e-Trikala A.E. η οποία έχει υλοποιήσει και λειτουργεί πληθώρα έργων με κύρια έμφαση τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα οποία περιγράφονται παρακάτω:
A/A ΤΙΤΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
1 INTERREG IVC “DIGITAL CITIES”
(http://www.digital-cities.eu)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Το πρόγραμμα Digital City δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει το πολύ χαμηλό ποσοστό διείσδυσης των ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών) σε τοπικό επίπεδο, καθώς η ευρεία υιοθέτηση των υπηρεσιών ΤΠΕ σε περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί ένα ισχυρό υπόβαθρο για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών με βάση την «Πληροφορία».
Οι γενικοί στόχοι του Προγράμματος DC περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και αξιολόγηση του DC μοντέλου ( οργανωτικές δομές, στρατηγικές / πολιτικές και εργαλεία) και τη δημιουργία ενός ανοικτού, βιώσιμου δικτύου συνεργασίας / συντονισμού για την ανταλλαγή γνώσεων, βέλτιστων πρακτικών / εμπειριών .

2 ISISEMD
(http://www.isisemd.eu)

“Intelligent System for independent living and self-care of seniors with cognitive problems or mild dementia”

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Στο Πρόγραμμα ISISEMD συμμετείχαν συνολικά 12 εταίροι από όλη την Ευρώπη, όπως ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας και εταιρίες νέων τεχνολογιών όπως η Alcatel-Lucent και η Hewlett Packard.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και κλινική δοκιμή εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας για την υποστήριξη ασθενών με άνοια, με στόχο την βελτίωση της υγείας τους καθώς και της ποιότητας της ζωής των ιδίων αλλά και των ασθενών τους και την εξοικονόμηση πόρων για τις υπηρεσίες υγείας. Η Γεροντική άνοια είναι ένα κλινικό σύνδρομο το οποίο παρουσιάζεται μείωση των νοητικών και γνωστικών ικανοτήτων ως αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας.

3 INDEPENDENT
(http://www.independent-project.eu)

“ICT Enabled Service Integration for Independent Living”
Μέσω του προγράμματος ΙNDEPEΝDENT και με την συγχρηματοδότηση της ΕΕ, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες των δημοτικών επιχειρήσεων στο Δήμο Τρικκαίων προς τους ηλικιωμένους και χρόνιους ασθενείς με την χρήση νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα:
– Δημιουργήθηκε ενιαίος ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΕΚΑ.
– Αναβαθμίστηκε η υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΔΕΚΑ με νέα υπηρεσία τηλε-συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης με χρήση εικονοτηλεφώνου, σε συνεργασίας με την e-trikala AE. Το κέντρο τηλε-συνεδριών είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους ψυχολόγους. Οι ασθενείς επιλέγονται με κλινικά κριτήρια που έχουν τεθεί από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

4 RENEWING HEALTH (http://www.renewinghealth.eu)

“REgioNs of Europe WorkINg toGether for HEALTH”

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενοποίηση και τον καθορισμό των αναγνωρίσιμων και αποδεκτών standards στην παροχή τηλεϊατρικών υπηρεσιών και την αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση επειγουσών περιπτώσεων, ασθενών με χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα για χρόνια νοσήματα. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί η εξαγωγή κλινικών συμπερασμάτων σε πρακτικό επίπεδο εφαρμογής των υπηρεσιών σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κατά συνέπεια άμεσα αξιοποιήσιμων από τη χώρα μας για παροχή υπηρεσιών καθημερινής κλινικής πράξης.

5 SUSTAINS
(http://sustainsproject.eu/)

“Support USers To Access INformation and Services”
Το πρόγραμμα SUSTAINS έχει σκοπό να παρέχει δύο βασικούς άξονες υπηρεσιών στους χρήστες, διοικητικές και κλινικές. Για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται απομακρυσμένα στον προσωπικό τους ιατρικό φάκελο και να προβαίνουν σε μια σειρά από ενέργειες χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται κάποιο Νοσοκομείο. Ενδεικτικά, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εξέταση του ενδιαφέροντός τους, να τροποποιήσουν τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας τους, να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ιατρικά ασφαλιστικά στοιχεία, να εκτυπώνουν τις εξετάσεις τους από το σπίτι και να κάνουν ερωτήσεις σε ιατρούς ή/και νοσοκόμους μέσω του ηλεκτρονικού τους φακέλου.

6 CITYMOBIL2

“Cities demonstrating cybernetic mobility”
7 ELDER-SPACES
(http://www.elderspaces.eu/)

“Managing Older People Social Relationships for better Communication, Activation and Interaction”
Στα πλαίσια του προγράμματος ELDER-SPACES σχεδιάζεται μία καινοτόμος πλατφόρμα λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης, η οποία βασίζεται αρχικά στο ήδη υλοποιημένο πακέτο λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης iWiW (Internet Who is Who), το οποίο αναπτύχθηκε από έναν από τους επτά συνολικά εταίρους του έργου και αναμένεται να τροποποιηθεί σημαντικά.

Το πρόγραμμα ELDER-SPACES (Διαχείριση των Κοινωνικών Σχέσεων Ηλικιωμένων Ανθρώπων για καλύτερη Επικοινωνία, Δραστηριοποίηση και Αλληλεπίδραση) στοχεύει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η κοινωνική δικτύωση σε μεγάλες ηλικίες (συνήθως υγιή άτομα 55 ετών και άνω).
8 MOMENTUM
(http://www.telemedicine-momentum.eu/)

“European Momentum for Mainstreaming Telemedicine Deployment in Daily Practice”
Σκοπός του Προγράμματος MOMENTUM είναι να παρέχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην γνώση και τις εμπειρίες με σκοπό την ανάπτυξη μεθόδων τηλεϊατρικής μέσω βέλτιστων πρακτικών. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένας οδηγός ο οποίος θα πιστοποιεί μεθόδους τηλεϊατρικής που θα μπορούν να εφαρμόζονται γενικευμένα στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα MOMENTUM στοχεύει να παράγει ένα δίκτυο εμπλεκομένων με την τηλεϊατρική εμπειρογνώμων. Οι δραστηριότητες του MOMENTUM θα υλοποιηθούν μέσω ειδικών ομάδων εργασίας, η καθεμία από τις οποίες θα επικεντρωθεί σε έναν ειδικό τομέα.

9 NET-EUCEN
(http://www.net-eucen.org/ )

“Network of European stakeholders for enhance User centricity in eGovernance”
Το έργο NET-EUCEN δημιουργεί, συντονίζει και διαχειρίζεται ένα δίκτυο έμπειρων οργανώσεων που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της υπηρεσίας για τους χρήστες (S4U), που ανήκουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (23 άτομα από 16 ευρωπαϊκές χώρες), να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σχετικά με τις ΤΠΕ πρωτοβουλίες και υπηρεσίες για τον τομέα των χρηστών, με μεγαλύτερο προσανατολισμό στην ανάπτυξη και τον έλεγχο των υπηρεσιών για τους χρήστες.

10 Pr.In.Soc.Ser.Mun.

“Promotion of Integration in the planning and provision of social services within local authorities through municipal staff vocational training- A Lever for Local Development”
Προώθηση της Ολοκλήρωσης στο Σχεδιασμό και την Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις Τοπικές Αρχές μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού των δήμων- Mοχλός τοπικής ανάπτυξης
11 SMARTCARE

“Joining up ICT and service processes for quality integrated care in Europe”
SmartCare υπηρεσίες θα παρέχουν πλήρη υποστήριξη για την από κοινού παροχή φροντίδας σε πραγματικό χρόνο για την υποστήριξη και την οργάνωση των ομάδων πρόνοιας. Υπάρχουν ΤΠΕ υπηρεσίες που έχουν ήδη αναπτυχθεί στις πιλοτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών τηλεπρόνοιας και τηλεϊατρικής.

12 UNITED4HEALTH

“UNIversal solutions in TElemedicine Deployment for European HEALTH care”
Το United4Health στοχεύει στην αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τηλεϊατρικής που έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί μέσω του προγράμματος Renewing Health. Όλες οι λύσεις υπηρεσιών υιοθετούν μια προσέγγιση με επίκεντρο τον ασθενή, και περιλαμβάνουν την τηλεπαρακολούθηση και τη θεραπεία των χρόνιων ασθενών με διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο ΧΑΠ ή ασθένειες.

13
SUPPORT4ME,
ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 15/1/2013
Trusted personalised co-production of ICT-enabled support in the community
14
MyWay,
ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 15/1/2013
SmartCities project category
15
StreamCity,
ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 5/12/2012
Distributed middleware enabling highly scalable and heterogeneous IoT data streams integration into Smart City information systems and applications

αποδεικνύει ότι προχωράει μπροστά, προάγει την έρευνα και προβάλλει επάξια τη χώρα μας στα Ευρωπαϊκά αλλά και στα Διεθνή δρώμενα φέρνοντας καινοτομία και πόρους στην πόλη των Τρικάλων.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!